TJENESTER

Land Dyreklinikk er en moderne klinikk som tilbyr et bredt spekter av veterinærtjenester. Vi er primært en smådyrklinik, men ikke la det hindre deg i å ta kontakt om det er noe du lurer på angående dyr.

Klikk på våre tjenester under for å lese mer om hva vi kan tilby. Dersom det du har spørsmål om ikke står her så ta gjerne kontakt med oss allikevel. Listen er ikke uttømmende.

En oversikt over våre priser finner du her.

Tannpleie

God tannpleie er viktig for dyrets velferd.

Dyr er like utsatt for tannproblemer som mennesker og derfor er det viktig at de også får grundig og god tannbehandling.  Trivsel hos dyr reduseres drastisk dersom de har ubehandlede tannproblemer. Tap av matlyst og dårlig ånde er noen tegn på tannproblemer.

Jevnlig tannrens på kjæledyret ditt bidrar til å hold tannhelsen på topp. Vi er opptatt av god tannhelse hos dyr og tilbyr både fjerning av tannstein og trekking av tenner. Ring oss og avtal tid.

Valp

For oppdrettere med valpekull: Vi tlbyr helsekontroll, valpens første vaksine, chip, helsebok og/eller pass.

Ring oss gjerne og avtal tid.

Vaksiner

Alle vaksiner ditt dyr trenger får du hos oss, inkludert helsekontroll:

 • Rabies
 • kombinert vaksine – DHPPI (vaksinering mot smittsom leverbetennelse, Parvovirus, valpesjuke og parainfluensa.)
 • PI og vaksine mot borreliose.
 • BBPI mot forskjellige luftveisinnfeksjoner.
 • Katter – mot kattepest
Ultralyd

Ultralyd er en naturlig del i en moderne veterinærpraksis.

Ultralyd brukes i forbindelse med utredning av sykdom og diagnostisering. Det blir også brukt i drektighetsundersøkelser.

Reiser

Det er blitt mer og mer vanlig å ta med seg kjæledyret sitt når man er ute og reiser. Og med litt forberedelser er det heller ikke vanskelig.

Sverige

 • Pass
 • ID-merking
 • Behandling for revens dvergbendelorm minimum 24 timer før innreise til Norge etter opphold i Sverige.

Katter trenger kun å være ID-merket og ha pass.

Andre Land

 • Pass
 • ID-merking
 • Rabiesvaksine
 • Ormekur

Regler endrer seg stadig så vi anbefaler å sjekke mattilsynets sider for oppdatert informasjon.

Røntgen

Vi har topp moderne digitalrøntgen som gir oss klare og fine bilder.

Røntgenundersøkelse er et viktig diagnostisk hjelpemiddel. Beinbrudd, forkalkninger, svulster i buk- og brysthulen, fremmedlegemer i mage og tarm og urinstein er bare noen eksempler hvor røntgenundersøkelsen er uvurderlig for videre behandling.

Vi bruker røntgen til bla. diagnosering og valpetelling

Det er viktig for oss at undersøkelser av dyret skal foregå så skånsomt som mulig. Det betyr at noen ganger kan være nødvendig å bedøve dyret i forbindelse med en røntgenundersøkelse.

Blodprøver

Vi har egen lab hvor vi kjører Hematologi og Biokjemi prøver, vi sender også inn blodprøver om nødvendig for diagnosering. Vi analyserer også urinprøver på labben vår.

Kirurgi

Vi gjør de fleste operasjoner, der iblant sterilisering/kastrering av katt, bukinngrep, bløtvevskirurgi og noe beinkirurgi.

LandHundekklubb-smallLand Dyreklinikk har et samarbeid med Land Hundeklubb. Som medlem i hundeklubben får du 20 prosent rabatt på tannpleie og 100,- rabatt på vaksiner. Land Hundeklubb har kurs i blant annet agility, miljøtrening og utstilling. Gå til Land hundeklubb